Sukupuolikiintiöt edelleen ajankohtaisia

KANNANOTTO

23.5.2012

Kokoomusnaisten Toivakka: Sukupuolikiintiöt edelleen ajankohtaisia


Kokoomuksen Naisten Liiton puheenjohtaja, kansanedustaja Lenita Toivakka pitää sukupuolikiintiöitä edelleen ajankohtaisina kunnallisissa luottamustehtävissä. Vaikka Suomi on yksi maailman tasa-arvoisimmista maista, sukupuolten välisessä tasa-arvossa on edelleen paljon epäkohtia.

”Sukupuolikiintiöt turvaavat tällä hetkellä parhaalla tavalla kummankin sukupuolen tasa-arvoiset mahdollisuudet osallistua kunnalliseen päätöksentekoon. Kiintiöiden ansiosta molemmat sukupuolet ovat tasapuolisesti edustettuina kunnallisissa luottamustehtävissä,” muistuttaa Toivakka.

 

Kokoomusnaiset muistuttaa, että kuluvalla valtuustokaudella valtuustojen puheenjohtajista 26 % ja hallitusten puheenjohtajista vain 21 % on naisia, vaikka viime kunnallisvaaleissa valituista valtuutetuista 37 % oli naisia. Näitä kunnallispolitiikan ykköstehtäviä kiintiöt eivät koske.

”Kunnallispolitiikan ykkösketjussa nähtävä sukupuolten epätasa-arvoinen edustus osoittaa sen, ettei sukupuolten tasapuolista edustusta voida vielä turvata ilman kiintiöitä. Tavoitteena tulee olla, että jonakin päivänä tasa-arvo on niin pitkälle kehittynyt, että kiintiöt käyvät tarpeettomiksi ja kunnallisiin luottamustehtäviin valitaan tasapuolisesti miehiä ja naisia,” toteaa Toivakka. 

 

Lisätietoja:

Lenita Toivakka, puheenjohtaja

050-5122928