Kokoomusnaisten Toivakka: Perheväkivallan vastainen koulutus armeijassa vähentää naisiin kohdistuvaa

Kokoomusnaisten Toivakka: Perheväkivallan vastainen koulutus armeijassa vähentää naisiin kohdistuvaa


30.01.2012


Kokoomusnaisten puheenjohtaja Lenita Toivakka kiittelee armeijan aloittamaa perheväkivallan vastaista koulutusta varusmiehille. Nuoret miehet ovat avainasemassa naisiin kohdistuvan väkivallan vähentämisessa ja mahdollisesti jo kotona opittujen väkivaltaisten mallien periytymisen ehkäisemisessä. Yli 70 % ikäluokasta suorittaa varusmiespalveluksen, joten koululaitoksen jälkeen puolustusvoimat tavoittaa suurimman osan ikäluokan miehistä. Toivakka uskoo, että koulutuksen avulla voidaan vähentää merkittävästi erityisesti naisiin kohdistuvaa väkivaltaa.


"Tärkeintä on väkivallan ennaltaehkäisevä työ. Väkivalta on yllättävän yleistä suomalaisissa perheissä eikä se katsoo ikää, sosiaalista asemaa tai asuinseutua. Ennaltaehkäisevän työn lisäksi kaikkiin väkivaltatapauksiin tulee suhtautua vakavasti, parantaa hoitoketjuja ja lisätä turvakotien määrää," sanoo Kokoomusnaisten puheenjohtaja Toivakka.
Jyrki Kataisen I hallituksen ohjelma vähentää naisiin kohdistuvaa väkivaltaa. Kokoomusnaisten Toivakka muistuttaa, että jokaisella on oikeus elää ilman pelkoa eikä väkivalta ole perheen sisäinen asia vaan koko yhteiskunnan yhteinen asia.


Lisätietoja:
Lenita Toivakka
puheenjohtaja
Kokoomuksen Naisten Liitto ry
050-5122928
lenita.toivakka@eduskunta.fi